שליטה בכספים האישיים שלך אינה קשורה רק לכסף. אמנם חשוב להרוויח ולהשיג כסף כדי לעזור לך להגיע ליעדים שלך, אבל זה לא הסוף. במקום זאת, חשוב יותר להתמקד בפיתוח הרגלים פיננסיים מוצקים.
הרגלים הם אותם דברים קטנים יותר, ניתנים להשגה שאנו עושים יום יום. כשאנחנו נשארים איתם, הם מסתכמים בתוצאות גדולות. דבר נהדר נוסף בהרגלים הוא שהם יכולים להפוך לטקס או שגרה. בדרך זו, אתה עושה דברים באופן אוטומטי וסביר אפילו מבלי לחשוב עליהם.
אם אתה רוצה להמשיך לעמוד ביעדים הפיננסיים שלך ולשפר את מצבך הכללי, הנה 5 הרגלים פיננסיים ארוכי טווח שכדאי לאמץ.
1. בדוק את ההוצאה והכספים שלך
יצירת תקציב אינה מספיקה. חשוב להפוך את התקציב שלך לפעולה על ידי סקירה אקטיבית של ההוצאה שלך וניהול הכספים שלך. עשה לך הרגל להתייעץ עם עצמך או עם בן/בת הזוג לפחות פעם בשבוע. בדוק את חשבונות הבנק שלך ובדוק את העסקאות האחרונות.
אל תיתפסו להמולת החיים ותנו למשימה הזו לחמוק. לדעת תמיד עדיף מאשר לא לדעת. חשוב שיהיה לך מושג טוב לאן הולך הכסף שלך במהלך החודש. כך, תוכל לעקוב באופן פעיל אחר ההתקדמות שלך ולוודא שאתה מוציא בכוונה.
2. חיים מתחת לאמצעים שלך
למרות שאתה לא צריך להקפיד על תקציב לכל החיים שלך, לחיות מתחת לאמצעים שלך הוא אחד ההרגלים הפיננסיים הטובים ביותר לאמץ לטווח ארוך. אני תמיד אוהב שההוצאות החודשיות שלי יהיו נמוכות מההכנסה שלי. כתוצאה מכך, הרבה יותר קל לחסוך, להזרים עלויות בלתי צפויות ולחסוך למקרי חירום.
אתה יכול אפילו לקחת את זה צעד קדימה על ידי הפיכתו לאורח חיים. המשמעות עשויה להיות שאתם קונים פריטים מסוימים במבצע, אוכלים פחות ממשפחות אחרות, או מנצלים קופונים ומבצעים לחופשות ופעילויות אחרות.
עבורי, ההרגל הכלכלי הזה אומר שלעולם לא אסכים לגור בבית שאני בקושי יכול להרשות לעצמי. אני לא רוצה להיות עני בית אז אני מוודא שעלויות הדיור שלי לא יעלו על 20% עד 25% מהשכר שלי.
3. שלם קודם לעצמך
כשאתה מתחייב לחיות מתחת לאמצעיך, לשלם לעצמך קודם יהיה קל מאוד. חשבו לאן הולך הכסף שלכם מיד לאחר קבלת תלוש משכורת. זה הולך לחשבונות? חוֹב? הפעילויות של הילדים שלכם? במקום לשלם לכולם, הקדישו חלק מכספכם לתשלום בעצמכם.
עשו זאת על ידי העברת סכום שמרגיש לכם נוח ישירות לחשבון החיסכון שלכם. אתה אפילו יכול לתקצב את זה כדי שזה לא יגרום ללחץ כספי. בין אם אתה מתחיל עם 150 ש"ח או 10 ש"ח, זה הכל על ביסוס הרגלים פיננסיים בריאים.
כשאתה משלם לעצמך קודם, אתה אומר שגם הצרכים והבריאות שלך חשובים. אתה גם בונה הרגל לתעדף את עצמך ולהחזיר את השליטה בכספך. תשלום ראשון לעצמך יכול לעזור לך לעשות דברים כמו לרכוש את בית החלומות שתמיד רצית, לשלוח את הילדים שלך לקולג' ללא חובות או לפרוש בנוחות.
4. שלם את יתרות כרטיס האשראי במלואן
אף אחד לא אוהב להיות בחובות. אז תעשה לך הרגל לא חייב לאנשים כסף. לרוב זה קל יותר ממה שנאמר. עם זאת, אחד התחומים הטובים ביותר שאתה יכול להתחיל איתם הוא כרטיסי האשראי שלך.
ריבית כרטיס האשראי יכולה להיות גבוהה במיוחד ומקשה על תשלום יתרותיך במלואן. הדרך הטובה ביותר למנוע זאת היא לשמור על הוצאות כרטיס האשראי שלך מתחת ל-30% מהמגבלה. לאחר מכן, שאפו לשלם את הכרטיס במלואו בכל חודש. אם אתה יכול להרשות לעצמך רק להחזיר 10% מהמגבלה שלך בכל חודש. לאחר מכן, היצמד לזה.
כמו כן, זה בסדר לא להשתמש בכרטיס האשראי שלך גם במהלך החודש. כן, זה נחמד להרוויח תגמולים ומזומנים בחזרה. עם זאת, אחד ההרגלים הפיננסיים הטובים ביותר שאתה יכול לפתח הוא להחזיר את היתרות שלך בזמן. זה למעשה ימקסם את התגמולים שלך וימנע ממך חובות.
5. המשך ללמוד עוד על כסף
לעולם אל תפסיק ללמוד על כסף. אתה תתמודד עם כסף למשך שארית חייך אז תמיד יש מה ללמוד או לשפר. עשה לך הרגל לקחת קורס, לקרוא ספרי מימון אישי, או לחפש נושאים שאתה רוצה לדעת עליהם יותר.
אתה יכול אפילו לקחת את זה צעד קדימה ולדבר עם מאמן או יועץ כדי לעזור לך ללמוד יותר על כסף. זה בסדר לצמצם מערכת שעובדת בשבילך ואפילו להתחיל להפוך את הכספים שלך לאוטומטיים. אבל הידע שלך על כסף צריך כמובן לגדול ככל שחולפות השנים ומצבך משתנה.
סיכום
ביסוס ההרגלים הפיננסיים הנכונים והקפדה עליהם לטווח הארוך יכולים לעזור לך לעתיד כלכלי מוצלח. ודא שההרגלים שלך קלים לביצוע ודבק בהם גם אם אתה צריך להתחיל בקטן. די מהר, הם יהפכו לטבע שני ותתחיל לעשות דברים כמו לבדוק את חשבונות הבנק שלך כל יומיים. או אולי תציב אוטומטית יעד לקרוא שני ספרי כספים בכל שנה.
הרגלים פיננסיים הם הרוטב הסודי שאתה צריך כדי להחזיר את השליטה על הכסף שלך ולשמור אותו כך לטווח ארוך.